Hillegom

Hillegom
Kerkplein Hillegom

Zoeken in deze blog

zondag 24 januari 2010

Bloemmozaiek

Afgelopen woensdag een gesprek gehad over het bloemmozaiek. We doen de uitvoering samen met de Rotary Lisse-Bollenstreek. Het is heerlijk en aanstekelijk om zoveel enthousiasme bij elkaar te hebben. We hebben afgelopen woensdag gesproken over de PR, die natuurlijk goed moet zijn. We willen immers veel bezoekers hebben in de hal tijdens het steken. De opbrengsten uit verkopen gaan immers naar een goed doel! De Rotary heeft hiervoor een goed doel gevonden, namelijk het onderzoek naar darmkanker in het LUMC van Wilma Mesker. Om dit onderzoek voort te kunnen zetten is veel geld nodig en op deze wijze verwachten we dit onderzoek mede te helpen financieren.


Qua financien gaat het ook de goede kant op, nu we een toezegging hebben gekregen van fonds 1818. Nu hopen dat andere fondsen en ondernemingen ook nog geld toezeggen, dan kunnen we een prachtig mozaiek neerzetten!

In de tussentijd ook nog bezig geweest met de korendag. Sommige koren willen graag de Korendag wat eerder houden. Tot nu toe werd de Korendag op de laatste zaterdag van oktober gehouden, wat bij sommige koren een lastige tijd was in verband met hun repetities voor de kerst. 9 oktober valt in ieder geval al af, nu Ruud Ackers het HillegomNu KlassieK een nieuw leven in heeft geblazen. Het wordt nu tweemaal per jaar georganiseerd (de tweede maal dus op 9 oktober) onder de naam "Bij-Fleur". Hartstikke leuk en goed dat ook dit evenement behouden is gebleven!

Ik wil ook proberen om het darmkankeronderzoek op de Hillegomse Korendag te helpen. Hiertoe heb ik een verzoek ingediend bij de Rotary. Ik wil natuurlijk niet "hun" goede doel zomaar kapen. Het zou in ieder geval wel geweldig zijn als we op deze manier dit enorm belangrijke onderzoek kunnen ondersteunen. Immers, alle beetjes zijn meegenomen!

Dinsdag hebben we bestuursvergadering van Hillegom Promotie en zullen we alles weer de revue laten passeren. Daarna kom ik wel weer met een update van alle beslommeringen van de komende week. Onder andere over onze afspraak woensdagmiddag op het gemeentehuis over de Giro d'Italia. Op de bijeenkomst moeten spijkers met koppen geslagen worden over onze inzet tijdens de Giro op de kruising N207/N208.
Ik ben benieuwd wat hier uitkomt en zal u op de hoogte houden.

1 opmerking:

  1. Weet u tovallig ook hoe de route loopt voordat ze Hillegom in komen? Vanaf waar komen ze op de N207?

    BeantwoordenVerwijderen